Lelaki ditahan kerana mengancam akan membunuh dua anaknya

Lelaki ditahan kerana mengancam akan membunuh dua anaknya

[ad_1]

Suspek, berusia 20-an, direman selama 14 hari mulai hari ini, kata ketua polis Tawau, Peter Umbuas.

TAWAU: Seorang lelaki yang dipercayai memijak dua anaknya dan mengancam akan membunuh mereka di Ulu Balung dekat sini telah ditangkap di Kampung Andung di Jalan Kabogan, Semporna hari ini.

Ketua polis Tawau, Peter Umbuas mengatakan lelaki Indonesia itu ditangkap pada pukul 7 pagi hari ini, dan juga merampas sebilah parang berukuran 31cm yang dipercayai digunakan oleh suspek untuk mengancam anak-anaknya.

“Suspek, berusia 20-an, telah direman selama 14 hari mulai hari ini untuk membantu siasatan sementara kedua kanak-kanak itu, berusia tiga dan lima tahun, dirujuk ke Hospital Umum Tawau untuk pemeriksaan dan rawatan perubatan,” katanya pada sidang media , disini hari ini.

Peter mengatakan bahawa disyaki motif kejadian itu berpunca dari masalah perkahwinan dengan isterinya yang berusia 19 tahun.

Peter mengatakan polis menahan suspek setelah menerima aduan dari orang awam semalam mengenai video penderaan dua kanak-kanak, seorang budak lelaki dan perempuan, yang menjadi viral di media sosial.

“Pengadu yang bekerja di Bahagian Ladang Giram Ulu Balung mengaku telah melihat dua video penyalahgunaan, masing-masing berlangsung selama 26 saat dan 16 saat.

“Dalam rakaman video itu, suspek, yang juga bapa kandung mangsa, dilihat beberapa kali memijak kaki, perut dan leher anak-anak,” katanya dan menambah bahawa tarikh dan masa kejadian masih di bawah siasatan oleh polis.

[ad_2]

Source link

COMMENTS